Presentation The Peacemaker RPM01

3,8m H x 1.8m B x 1,6m D

Tesla stierf in 1943, 86 jaar oud. Twee dagen na de dood van Tesla nam de regering van de VS (het Office of Alien Property) alle documenten en bezittingen van Tesla in beslag, om te voorkomen dat ze (het was midden in de Tweede Wereldoorlog) in vijandelijke handen zouden vallen.

Nikola Tesla,  pacifist, had de Amerikaanse regering en het leger in 1935 zijn mysterieuze ‘anti-war machine’ aangeboden. Het is een alleen ‘op papier’ ontwikkelde generator die een straling van deeltjes kon genereren. Waarbij het mogelijk zou zijn machines uit te schakelen op een afstand van ongeveer 300 km.

Het was, bij wijze van spreken, een muur van een energie die werd opgetrokken en waarmee een onoverkomelijk obstakel werd opgericht tegen een echte agressie. Elke raket of elk ander vliegend projectiel kon op die manier worden tegengehouden waarbij de de totale veiligheid van het land werd gegarandeerd. Tesla had zo gehoopt, de oorlog voor altijd uit te roeien. Aangezien een conventionele aanval vanaf het begin gedoemd was te mislukken.

Tijdens de koude oorlog was de belangstelling zeer groot in zijn  (Top secret) project.

De bestaande dossiers omtrent dit project zijn na overdracht door de US air force allemaal verloren gegaan.

De resterende dossiers zijn naar Belgrado overgebracht om bij te zetten in het Nikola Tesla museum.

Uit de geheime overheidsdocumenten, die onder “de Akte van de informatie” na een bepaalde tijd moet worden vrijgegeven, is ook niet veel te leren. Het zijn meer dan 600 pagina’s , waarvan meeste informatie is blacked-out.

Schilder en lichtkunstenaar Stephan Janssens:  De uitvinder van “de lichtfabriek” , de Venetiaanse lichtbezieler van de ‘The shell of thousand wishes’, de ‘ illuminas mentem’ achter de Anatomis lichtplaten, de bezieler van de Fusion lamp , kortom de Panamarenko van het licht,..

heeft na jarenlang onderzoek naar eigen inziens de losse einden aan elkaar geknoopt en alle bevindingen gecreëerd in zijn lichtobject: The Peacemaker  RPM01.